Sävar IK/Täfteå IK

Referat: Skellefteå IBS/SIBK - Sävar IK/Täfteå IK

Sen fredagsmatch, Kul?!!
Killarna såg lite trötta ut innan vi gick ut för at värma. Även på uppvärmningen var det lite segt på en del håll.

När vi kör igång matchen så verkar segheten som bortblåst. Vi kliver på bra och vinner mycket boll. Men vi tappar tyvärr bollen lite för enkelt också. Jag tycker vi skapar många chanser men de täcker skotten bra och deras målvakt räddar en del. Sen skjuter vi inte bäst idag. Många skott får vi inte iväg och andra blir rakt på målvakten. Vi får ett pp efter halva första perioden och även fast pp:et inte är speciellt bra lyckas Tim göra 1-0 assad av Ludde. Perioden fortsätter ungefär som tidigare med bra press men vi sätter inte chanserna. Emric har det ganska lugnt då backarna sköter sig stabilt och bjuder inte på något. Alex får en boll på kant, tar något steg in i banan och skjuter snyggt 2-0 assad av Samuel.
Vi vinner föarsta perioden stabilt men det borde ha varit några mål till framåt.

Andra perioden är som första. Stabilt försvar, hyfsad press och lite uddlösa avslut. Vårat tålamod med boll är lite för dåligt. Vi får en straff i mitten av perioden som vi missar. Sent i perioden åker Maximilian på en stukning av foten och kliver av:( De gör 2-1 när det återstår 4 sekunder av perioden på ett skott som tar på en försvarare och i mål. Surt.

Det kändes ändå som att det här förlorar vi inte. Tycker att vi var snäppet bättre än dem på alla platser. När Alex gör 3-1 assad av Tim slappnade i alla fall jag av. Emric fick göra någon fantomräddning men de skapade ändå inte många chanser. I slutet så tappade motståndarna huvudet och drog på sig onödiga utvisningar vilket gjorde att de aldrig ens fick chansen att sätta press på oss.

Vi vann rättvist och om vi hade skjutit/skymt målvakt bättre så skulle vi nog gjort några mål till. Tror att vi hade mer chanser idag än mot GS.
Emric gjorde någon jätteräddning och hade det ganska lugnt i övrigt.
Det betyder att hela laget jobbar bra i försvaret.